Pyszne, sycące lody idealne dla wegan, osób na diecie bezlaktozowej, bezglutenowej oraz LOW FODMAP (czym jest dieta FODMAP przeczytasz TUTAJ). Zapraszam do przygotowań!
Składniki (5 małych porcji):
3 banany
2 łyżki masła orzechowego*
garść orzechów (u mnie włoskie i kilka migdałów)
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +mrożenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
* Dieta FODMAP: przed zakupem sprawdź, czy masło nie zawiera niedozwolonych składników, m.in. syropów słodzących i inuliny
Przygotowanie: Orzechy drobno siekamy, przesypujemy do miski. W misie blendera umieszczamy banany i masło orzechowe, miksujemy na gładką masę, przelewamy do orzechów i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do pojemniczka lub foremek i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Gotowe! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska