Pyszna, kakaowo-kokosowa granola z wiórkami kokosowymi, orzechami nerkowca i miodem <3
Składniki na 1 słoik:
20 g łuskanego słonecznika
50 g płatków migdałów
220 g płatków owsianych górskich
20 g otrębów owsianych
50 g orzechów nerkowca
70 g wiórków kokosowych
2 łyżki kakao
2 łyżki kakao
szczypta soli
200 g płynnego miodu
3 łyżki cukru trzcinowego
3 łyżki oleju kokosowego
CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Wszystkie suche składniki za wyjątkiem cukru mieszamy w misce. Miód, cukier i olej kokosowy umieszczamy w małym garnuszku i podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Ciepłym miodem polewamy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni Celsjusza. Pieczemy 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie kruszymy i przekładamy do słoika. Podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem. Smacznego! :)
mmmm taka granola to coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńwspaniałe połączenie :)
OdpowiedzUsuńZakochałam się w domowej granoli, ta wygląda niesamowicie kusząco :)
OdpowiedzUsuńPolecam, jest naprawdę bardzo smaczna :) A mleko zamienia się w kakao <3
Usuńpo takiej granoli to można działać :)
OdpowiedzUsuń