piątek, 18 lipca 2014

Quesadillas z papryczką chilli, kukurydzą i oliwkami


Składniki:
3 duże tortille
1/2 puszki kukurydzy (odsączona)
1 papryczka chilli
150 g sera żółtego, startego
1 dymka (biała część)
10 zielonych oliwek
świeża kolendra
1 łyżeczka słodkiej papryki
+ kwaśna śmietana do podania (opcjonalnie)

1. Papryczkę i dymkę drobno siekamy. Oliwki kroimy w krążki. Mieszamy w misce paprykę, oliwki, cebulkę, kukurydzę i listki kolendry, doprawiamy słodką papryką.

2. Na połowę 1 tortilli kładziemy 50 g sera żółtego i 1/3 naszej mieszanki. Składamy na pół. Powtarzamy z pozostałymi dwiema tortillami. 

3. Rozgrzewamy mocno patelnię (bez tłuszczu!). Moczymy ręce wodą i zwilżamy nasze quesadille.. Kładziemy je na patelni i smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na talerz i podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie, a na pewno jest smaczna. :))

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam quesadillas!!!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: