Składniki (na dwie porcje):
3 jajka
2 duże pieczarki, drobno posiekane
1 mała cebula, drobno posiekana
1 ząbek czosnku, plasterki
1/2 papryki czerwonej, kostka
garść świeżej kolendry
garść startego sera żółtego
sól, pieprz
szczypiorek do posypania
1 łyżka masła
1. Masło rozpuszczamy na patelni. Wrzucamy pieczarki i smażymy 2 minuty. Dodajemy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 2 minuty. Odstawiamy na bok do ostygnięcia.
2. W misce roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, ser, kolendrę, pieczarki i dokładnie mieszamy. Przelewamy do kokilek.
3. Omlety pieczemy w 170 stopniach przez 20-25 minut (zależy od wysokości kokilek, ja potrzebowałam 25 minut). Wyciągamy, odstawiamy na 3 minuty do przestygnięcia. Posypujemy szczypiorkiem i podajemy :)
Takie omlety to dopiero energia na cały poranek!
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie, może coś Cię zainspiruje bibimini.blogspot.com