wtorek, 26 kwietnia 2016

Naleśniki szpinakowe

Pyszna i zdrowsza alternatywa dla klasycznych naleśników :) Idealnie smakują zarówno na słono jak i słodko. Przepis znalazłam na stronie Los Wege. Zapraszam do przygotowań!



Składniki:


1 i 1/2 szklanki wody
1 szklanka mleka
2 jajka
1 szklanka mrożonego szpinaku
2 łyżki oleju
1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka cukru
szczypta soli 

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera, miksujemy kilka minut, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto odpoczęło.  Na porządnie rozgrzaną patelnię partiami wlewamy przygotowane ciasto i smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy na słono lub słodko z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: