Dziś naszła mnie ochota na chłopskie jadło :) Niestety w ciągu dnia było stanowczo za gorąco na takie danie, więc przygotowałam je na kolacje. Kiełbaski smakują podobnie do tych z grilla, które co chwilę ktoś polewa piwem :) Polecam!
Składniki:
2 kiełbasy (w miarę suche)
1 piwo miodowe
1 łyżka miodu
1 cebula
1/2 słoiczka musztardy sarepskiej
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
1. Kiełbasę przecinamy w kratkę, tak jak te na grilla i układamy w żaroodpornym naczyniu. Cebulę kroimy w piórka i posypujemy nią kiełbasę.
2. Do miski wlewamy piwo, dodajemy miód i musztardę, dokładnie mieszamy i wlewamy do naczynia z przygotowaną kiełbasą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska