niedziela, 12 czerwca 2016

Zapiekane tosty francuskie na słodko

Lekka i słodka propozycja na śniadanie :) Zapiekane tosty francuskie na słodko. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań!


Składniki:

masło do wysmarowania formy
6 kromek pieczywa tostowego, przekrojonych na pół
1 jajko
150 ml mleka
szczypta soli
1 czubata łyżka cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
garść bakalii

Dodatkowo:

miód do podania
dżem truskawkowy do podania

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Naczynie do zapiekania dokładnie nacieramy masłem. W misce mieszamy jajko, mleko, szczyptę soli, cynamon i cukier. Tosty maczamy kolejno w jajecznej mieszance i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy pozostałą masą, posypujemy bakaliami. Zapiekamy 20-25 minut. Podajemy na ciepło z miodem i dżemem. Smacznego! :)

1 komentarz:

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: