Pożywny, przepyszny, lekko kwaśny chłodnik z dodatkiem ogórków kiszonych. Mniam <3 Przepis znalazłam na blogu Kulinarny Karnet Christophera. Zapraszam do przygotowań!
Składniki na 4 porcje:
3 średnie ogórki kiszone, starte na małych oczkach
2 łyżki wody z ogórków
1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
1 mały pęczek koperku, posiekany
2 łyżki śmietany 18%
800 g jogurtu naturalnego
sól, świeżo mielony pieprz
Do podania:
jajka ugotowane na twardo
odrobina koperku do posypania
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN +chłodzenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: W garnuszku mieszamy starte ogórki, wodę z ogórków, czosnek, posiekany koperek i śmietanę. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą i pieprzem, bardzo dokładnie mieszamy przez kilka minut. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. podajemy z jajkiem na twardo, posypane świeżym koperkiem. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska