środa, 11 maja 2016

Chłodnik z kiszonych ogórków

Pożywny, przepyszny, lekko kwaśny chłodnik z dodatkiem ogórków kiszonych. Mniam <3 Przepis znalazłam na blogu Kulinarny Karnet Christophera. Zapraszam do przygotowań!

Składniki na 4 porcje:

3 średnie ogórki kiszone, starte na małych oczkach
2 łyżki wody z ogórków
1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
1 mały pęczek koperku, posiekany
2 łyżki śmietany 18%
800 g jogurtu naturalnego
sól, świeżo mielony pieprz

Do podania:

jajka ugotowane na twardo
odrobina koperku do posypania

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN +chłodzenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: W garnuszku mieszamy starte ogórki, wodę z ogórków, czosnek, posiekany koperek i śmietanę. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą i pieprzem, bardzo dokładnie mieszamy przez kilka minut. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. podajemy z jajkiem na twardo, posypane świeżym koperkiem. Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: