piątek, 22 sierpnia 2014

Roladki z łososia z pastą z pietruszki

Taką oto kolację sobie zafundowałam w piątkowy wieczór :) 


Składniki:
1 opakowanie łososia wędzonego
serek Almette
1/2 szkl. świeżej pietruszki
5 kaparów
1 łyżka soku z cytryny
pieprz świeżo mielony
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Łososia smarujemy serkiem Almette i zawijamy w rulonik. Kroimy na ok. 6 roladek. Ja akurat miałam już pokrojonego na sześć równych plasterków ;) Kapary, pietruszkę i czosnek drobno siekamy, dodajemy sok z cytryny, oliwę,  świeży pieprz i dokładnie mieszamy. Do każdej roladki dodajemy jedną łyżeczkę pasty. Gotowe! :)

3 komentarze:

  1. Obserwuję i zapraszam do mnie http://kuchniaalukasza.blogspot.com/ :)
    Łukasz

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się twój sposób podania :) Jest bardzo elegancko :) Z przyjemnością zjadłabym taką kolację :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: