Składniki (dla dwóch osób):
ok. 200g makaronu tagliatelle
100g kurek
100g śmietany kremówki (1 opakowanie)
1 cebula
1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego)
garść świeżej posiekanej pietruszki
sól, świeżo mielony pieprz
1. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy kurki i smażymy, aż puszczą soki.
2.Dodajemy kurczaka, sól i świeżo mielony pieprz i smażymy około 5-7 minut. Wlewamy śmietanę i całość gotujemy często mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodajemy pietruszkę i mieszamy.
3. Tagliatelle przygotowujemy wedle zaleceń producenta. Rozkładamy na głębokie talerze, polewamy naszym sosem i dekorujemy pietruszką.
Wskazówka: Gotowe danie można posypać zmiksowanymi orzechami włoskimi. Smacznego :)
PYCHOTA!!!! MNAIMI
OdpowiedzUsuńzapraszam też do siebie w wolnej chwIli:
www.smykwkuchni.blogspot.com
cudnie też smakuje :)
Usuńdziękuję, na pewno odwiedzę. Pozdrawiam :)