JAK POPRAWNIE ROZPUŚCIĆ CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ?
W małym garnku podgrzewamy wodę, aż zacznie wrzeć. Na garnku stawiamy miskę odporną na wysokie temperatury. UWAGA - miska nie może dotykać wody! Gotujemy chwilkę, aż miska będzie ciepła. Zmniejszamy ogień, aby woda tylko lekko bulgotała. Wrzucamy kawałki czekolady i śmietankę/masło, jeżeli są zawarte w przepisie. Po kilku minutach zaczynamy mieszać czekoladę. Gdy będzie już odpowiedniej konsystencji, zdejmujemy garnek z ognia. UWAGA - jeżeli zauważymy, że czekolada zaczyna się rozwarstwiać, natychmiast zdejmujemy miskę znad garnka i bardzo intensywnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska