Pyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie cookidoo. Zapraszam do przygotowań!
Składniki:
100 g ogórków kiszonych, startych na małych oczkach
1 jajko ugotowane na twardo
100 g półtłustego twarogu
120 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu)
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu
mały pęczek szczypiorku, posiekanego
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: w misie blendera lub w rozdrabniaczu umieszczamy tuńczyk, jajko, twaróg, sól i pieprz. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ogórki i szczypiorek, mieszamy. Podajemy z chrupiącym chlebem. Smacznego! :)
Rada - Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy się "przegryzie". Należy przechowywać ją w szczelnym pojemniku w lodówce.
pycha :)
OdpowiedzUsuń