piątek, 2 czerwca 2017

Pasta z twarogu i tuńczyka

Pyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie cookidoo. Zapraszam do przygotowań!


Składniki:

100 g ogórków kiszonych, startych na małych oczkach
1 jajko ugotowane na twardo
100 g półtłustego twarogu
120 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu)
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu
mały pęczek szczypiorku, posiekanego

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: w misie blendera lub w rozdrabniaczu umieszczamy tuńczyk, jajko, twaróg, sól i pieprz. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ogórki i szczypiorek, mieszamy. Podajemy z chrupiącym chlebem. Smacznego! :)

Rada - Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy się "przegryzie". Należy przechowywać ją w szczelnym pojemniku w lodówce.


1 komentarz:

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: