sobota, 18 czerwca 2016

Arbuzowa "pizza"

Ciekawy pomysł na lekki owocowy deser, idealny na nadchodzące upały. Mniam <3 Do przygotowania tej "pizzy" zainspirowały mnie filmiki z przepisami na Youtube. Zapraszam do przygotowań!


Składniki na jedną pizzę (z małego arbuza wychodzi około 5-6 pizz):


1 plaster wycięty z małego arbuza o grubości 2-3cm*
3 duże truskawki, pocięte w krążki
garść borówek amerykańskich
listki mięty do dekoracji
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Jogurt naturalny lub serek mascarpone dokładnie mieszamy z cukrem pudrem. Na talerzu kładziemy plaster arbuza, smarujemy go przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy truskawki i borówki, dekorujemy listkami mięty. Kroimy na 6 równych części i podajemy. Smacznego! :)

*Na spód pizzy polecam wykorzystać małe arbuzy - ich pestki są prawie niewyczuwalne lub nie ma ich wcale. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: