środa, 13 sierpnia 2014

Pasta jajeczna

Pyszna pasta jajeczna - jedno z moich ulubionych śniadań :) Wychodzi jej całkiem sporo, tak na dwa śniadania dla dwóch osób. Pasta najlepiej smakuje na następny dzień, jak wszystkie składniki dokładnie się połączą. Potrawa w całości przygotowana przez mojego misia :)

Składniki na pastę jajeczną:

3 jajka
mały pęczek szczypioru
100g sera żółtego w kostce
100ml majonezu (1/4 słoiczka)
pieprz

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo (10 minut), odstawiamy do ostygnięcia, a następnie obieramy i zgniatamy w misce widelcem. Szczypiorek drobno siekamy, ser żółty ucieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy do jajek. Dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem (nie dodajemy soli!) i wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min. godzinę, a najlepiej na całą noc. Smacznego! :)

ALE JAJA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: