Składniki (1 osoba):
3 szparagi
3 plasterki szynki parmeńskiej
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
1. Blanszujemy szparagi w osolonym wrzątku około 3 minut, aż będą jasnozielone i miękkie. Odsączamy i hartujemy pod bieżącą zimną wodą; osuszamy ściereczką.
2. Owijamy szparagi szynką parmeńską.
3. Smażymy szparagi na oliwie, często obracając, około 5 minut, aż szynka będzie chrupiąca. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i podajemy. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska