Składniki:
4 tortille
100 g serka śmietankowego
4 duże plastry szynki babuni
garść świeżych liści szpinaku
Składniki na sos:
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy francuskiej
1/2 łyżki miodu
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Składniki na sos mieszamy ze sobą. Na desce układamy pierwszą tortillę, smarujemy 1/4 śmietankowego serka. Kładziemy plaster szynki babuni, smarujemy 1/4 przygotowanego sosu. Układamy kilka listków szpinaku. Zawijamy ciasno, kroimy na równe kawałki; w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę i układamy na dużym talerzu. Czynność powtarzamy z pozostałymi tortillami. Smacznego! :)
uwielbiam takie proste i szybkie przekąski, idealne na weekendowe party :)
OdpowiedzUsuńOstatnio robiłam podobne :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z dodatkiem sosu. Takiej wersji nie znałam :)
OdpowiedzUsuńMniam mniam mniam :)
OdpowiedzUsuńCzy tortilla ma być wcześniej podopieczona, czy taka prosto z opakowania?
OdpowiedzUsuń