czwartek, 29 stycznia 2015

Kanapeczki smażone z jajkiem i szynką szwarcwaldzką

Pyszny pomysł na śniadanie lub przekąskę - kanapeczki z bagietki z żółtym serem, obtoczone w jajku z mlekiem, zawinięte w szynkę szwarcwaldzką i usmażone. Zapraszam do przygotowań!


Składniki dla dwóch osób (na 6 kanapeczek):

12 cienkich kromeczek bagietki
6 małych, grubych plastrów sera
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
1 jajko
łyżka mleka
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE: 15 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

1. Jajko roztrzepujemy z łyżką mleka, doprawiamy solą i pieprzem; maczamy kromki i wykładamy na talerz.

2. Na 6 kromkach kładziemy plastry sera, na to kładziemy kolejne 6 kromek. Każdą kanapeczkę zawijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej.

3. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Kanapeczki smażymy z każdej strony ok 3 minuty na złoty kolor (nie zapominamy o bokach!). Przekładamy na talerze i podajemy ciepłe. Smacznego! :)


Przepis bierze udział w akcji:
(Nie) nudna kanapka ed II

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...