niedziela, 23 listopada 2014

Domowe krówki

Małe co-nieco na osłodę życia :) Pyszne, mocno śmietankowe i bardzo ciągnące domowe krówki. Przepis znalazłam na Słodkiej stronie. Zapraszam do gotowania!


Składniki:
100 g cukru
200 ml śmietanki 30%
50 g masła
2 łyżeczki cukru waniliowego

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI

Przygotowanie: Keksówkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy stopniowo, aż do momentu wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20-30 minut, aż masa mocno zgęstnieje. Często mieszamy, a pod koniec już cały czas, żeby masa się nie przypaliła. Przelewamy do keksówki, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 10 minut. Po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki. Smacznego! :)



Przepis bierze udział w akcjach:
Świąteczne słodkości!Prezenty na MikołajkiWasze pomysły na osłodę jesiennych wieczorów

2 komentarze:

  1. Około ile sztuk krówek wychodzi z ilości tych składników

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...