niedziela, 14 czerwca 2015

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Lekka sałatka z truskawkami, mozzarellą, liśćmi szpinaku i prażonymi migdałami - idealna na upalne dni :) Zapraszam do przygotowań!

Składniki dla 2 osób:

4 liście sałaty lodowej, poszarpane
2 garści liści świeżego szpinaku
125 g małych kulek mozzarelli (waga po odsączeniu)
16 małych truskawek bez szypułek
sos balsamiczny
oliwa z oliwek
20 g płatków migdałów

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: W dwóch miseczkach rozkładamy kawałki sałaty lodowej, po jednej garści liści szpinaku, kulki mozzarelli i truskawki. Całość polewamy sosem balsamicznym i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Migdały prażymy do zarumienienia na suchej patelni, posypujemy przygotowane sałatki. Najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką. Smacznego! :)



Uczta pod gołym niebem

1 komentarz:

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: