Wczoraj na obiad przygotowałam wegańską zupę tajską i z przygotowań została mi kostka tofu. Długo zastanawiałam się, jak ją wykorzystać, w końcu stanęło na paście do kanapek :) Przepis znalazłam na stronie 'Kuchnia na wzgórzu'. Pasta wyszła baardzo smakowita, sama nie dowierzałam, że do środka wrzuciłam tofu ;)
Składniki na pastę:
200 g tofu
1 łyżka kaparów + kilka do dekoracji
5 suszonych pomidorów + 1 do dekoracji
1 łyżka czarnych oliwek + kilka do dekoracji
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
szczypta pieprzu świeżo mielonego
CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczki, ozdabiamy i wkładamy na jakiś czas do lodówki, aby smaki się przegryzły, lub zajadamy od razu z pieczywem ;) Smacznego!
świetny przepis na pastę! z chęcią bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie.
OdpowiedzUsuńPolecam wersję tofu w bułce – czyli TOFUBAB. Smakuje pysznie.
Zapraszam na mój blog: http://tafubab.blogspot.com/
Zajrzałam i wygląda zachęcająco :)
UsuńPozdrawiam!