sobota, 20 grudnia 2014

Pyszna pasta z tofu i suszonymi pomidorami

Wczoraj na obiad przygotowałam wegańską zupę tajską i z przygotowań została mi kostka tofu. Długo zastanawiałam się, jak ją wykorzystać, w końcu stanęło na paście do kanapek :) Przepis znalazłam na stronie 'Kuchnia na wzgórzu'. Pasta wyszła baardzo smakowita, sama nie dowierzałam, że do środka wrzuciłam tofu ;)


Składniki na pastę:
200 g tofu
1 łyżka kaparów + kilka do dekoracji
5 suszonych pomidorów + 1 do dekoracji
1 łyżka czarnych oliwek + kilka do dekoracji
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
szczypta pieprzu świeżo mielonego

CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczki, ozdabiamy i wkładamy na jakiś czas do lodówki, aby smaki się przegryzły, lub zajadamy od razu z pieczywem ;) Smacznego!



3 komentarze:

  1. świetny przepis na pastę! z chęcią bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smacznie. 
    Polecam wersję tofu w bułce – czyli TOFUBAB. Smakuje pysznie.
    Zapraszam na mój blog: http://tafubab.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska