Składniki dla dwóch osób (na 6 kanapeczek):
12 cienkich kromeczek bagietki
6 małych, grubych plastrów sera
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
1 jajko
łyżka mleka
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE: 15 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
1. Jajko roztrzepujemy z łyżką mleka, doprawiamy solą i pieprzem; maczamy kromki i wykładamy na talerz.
2. Na 6 kromkach kładziemy plastry sera, na to kładziemy kolejne 6 kromek. Każdą kanapeczkę zawijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej.
3. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Kanapeczki smażymy z każdej strony ok 3 minuty na złoty kolor (nie zapominamy o bokach!). Przekładamy na talerze i podajemy ciepłe. Smacznego! :)
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska