środa, 7 października 2015

Brzoskwiniowe różyczki - film krok po kroku

Po sieci ostatnio krąży przepis na jabłkowe różyczki w cieście francuskim, dlatego postanowiłam przygotować coś podobnego - brzoskwiniowe różyczki w cieście francuskim z Nutellą :) Zapraszam do przygotowań!



Składniki na 6 różyczek:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka brzoskwiń
Nutella

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

1. Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru soku, kroimy na cieniuteńkie plastry. Ciasto francuskie kroimy na 6 równych pasów. 

2. Każdy pasek ciasta francuskiego smarujemy Nutellą, układamy plastry brzoskwiń, zaklejamy i zawijamy w rulon (zapraszam do obejrzenia powyższego filmiku). Układamy w formie na babeczki.


3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Wkładamy foremkę i pieczemy 25 minut. Wyciągamy, pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! :)

5 komentarzy:

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska

To też może Cię zainteresować: