Składniki na 16 pralinek:
100 g okrągłych biszkoptów
4 czubate łyżki jagód
100 g białej czekolady
3 płaskie łyżki gęstej śmietanki 36%
Składniki na polewę:
150 g mlecznej czekolady
czekoladowe serduszka lub wiórki kokosowe
CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI
1. Biszkopty umieszczamy w malakserze i miksujemy na drobny proszek. Dodajemy jagody i miksujemy na gładką jednolitą masę. Czekoladę wraz ze śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do jagód i ponownie miksujemy. Masę przekładamy do miseczki wstawiamy do lodówki na 60 minut.
2. Z jagodowej masy lepimy 16 równych kuleczek. Wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania polewy.
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Jagodowe kuleczki obtaczamy w czekoladzie, układamy na papierze do pieczenia i dekorujemy czekoladowymi serduszkami lub wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia czekolady. Gotowe! :)
mniam! porywam jedną :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają)))
OdpowiedzUsuńPiękne!
OdpowiedzUsuńExtra!
OdpowiedzUsuńten środek, wygląda mega smakowicie :)
OdpowiedzUsuńAle kuszące! Coś wspaniałego, a ten kolor...bomba ;)
OdpowiedzUsuńTeż nie mogłam się im oprzeć :) Twoje wyglądają fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńMałe arcydzieła :)
OdpowiedzUsuń