Małe co-nieco na osłodę życia :) Pyszne, mocno śmietankowe i bardzo ciągnące domowe krówki. Przepis znalazłam na Słodkiej stronie. Zapraszam do gotowania!
Składniki:
100 g cukru
200 ml śmietanki 30%
50 g masła
2 łyżeczki cukru waniliowego
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI
Przygotowanie: Keksówkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy stopniowo, aż do momentu wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20-30 minut, aż masa mocno zgęstnieje. Często mieszamy, a pod koniec już cały czas, żeby masa się nie przypaliła. Przelewamy do keksówki, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 10 minut. Po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki. Smacznego! :)
Przepis bierze udział w akcjach:
Boskie, uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńOkoło ile sztuk krówek wychodzi z ilości tych składników
OdpowiedzUsuń