sobota, 2 stycznia 2016

Karnawałowe koreczki


Składniki:

4 tortille
100 g serka śmietankowego
4 duże plastry szynki babuni
garść świeżych liści szpinaku

Składniki na sos:

3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy francuskiej
1/2 łyżki miodu

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Składniki na sos mieszamy ze sobą. Na desce układamy pierwszą tortillę, smarujemy 1/4 śmietankowego serka. Kładziemy plaster szynki babuni, smarujemy 1/4 przygotowanego sosu. Układamy kilka listków szpinaku. Zawijamy ciasno, kroimy na równe kawałki; w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę i układamy na dużym talerzu. Czynność powtarzamy z pozostałymi tortillami. Smacznego! :)

5 komentarzy:

  1. uwielbiam takie proste i szybkie przekąski, idealne na weekendowe party :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł z dodatkiem sosu. Takiej wersji nie znałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy tortilla ma być wcześniej podopieczona, czy taka prosto z opakowania?

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli pozostawisz komentarz. Podziel się swoją opinią, uwagą, radą, lub po prostu pozostaw po sobie ślad :) Jeżeli przygotowałeś potrawę z tego przepisu, prześlij mi zdjęcie na adres dagooshya@gmail.com, a ja je udostępnię :) Dagmara Osowska